Onikishi Japanese Blended Whisky

Onikishi Japanese Blended Whisky

43% Alkoholvolym, 529:-

Onikishi kan översättas till "Demonriddaren" på svenska. 

Onikishi's namn härstammar från de japanska orden “Oni” som betyder Demon och "Kishi" som betyder riddare, vilket också kombinerar med det japansk/kinesiska namnet “鬼侍” vilket översätts till Guǐ shì (Gway-Shee) i Putonghua som även refereras till Oni Samurai på japanska.

Den produceras i Taka-cho, Taka-gun och Hyogo Prefecture, nära det geografiska området i Japan som är mest känt för den bästa sake: Yamada Nishiki.


Japan är som land känt för sin högteknologi och djupt rotade kulturarv med århundraden av mystiska och episka folksägner. Onikishi är demonriddaren till denna whisky som med sin styrka, vigör och mystiska charm personifierar Japans djupaste traditioner i dess nya anda utan att förlora kärnan av den japanska kulturen.

Tanken bakom varumärket är att kombinera den uråldriga japanska kulturen med en prisvärd, modern approach till japansk whisky. Resultatet är detta: en modern whisky!

Distillerad med rent källvatten och vilat på vita amerikanska ekfat gör att Onikishi levererar en välbalanserad whisky med orientaliska toner. Resultatet är en kombination av skotska whiskytraditioner med japanskt hantverk.

I näsan levererar denna blended whisky aromer av vit ek nyanserat av honung och florala toner. I paletten framträder honung och vanilj, följt av karamelltoner och varm rök av cederträ. Finishen bjuder på en kick av yuzu's citrustoner.


Onikishi rekommenderas att serveras som den är "neat", på isbitar, i en cocktail eller varför inte i en Coffee Sour?

© Copyright Northern Beverages