Rest & Be Thankful Small Batch Peated Whisky, Finlglassie 2017

46% Alkoholvolym, 70cl, artikelnr: 51093

Pris: 699:-

Rest & Be Thankful var ursprungligen lanserat som ett varumärke med Single Cask-buteljeringar i 2012. Via bolagets kopplingar till Bruichladdich blev de första buteljeringarna fantastiska fat från Bruichladdich, Port Charlotte samt till och med Octomore.

Sedan gick de över till att buteljera från ikoniska destillerier som Springbank, Bowmore samt Macallan. Följdaktligen blev Rest & Be Thankful då associerat med Single Cask- buteljeringar från de absolut bästa destillerierna planeten har att erbjuda.

Rest&BeThankful har under 2022 kommit med en rad spännande släpp av rom till Sverige. Nu har turen kommit till Whisky som legat i dvala hos Rest&BeThankful sedan 2017.

Här presenteras en Small Batch Single malt whisky som producerats i endast 5,899 flaskor. Sverige har fått tillgång till 804st av dessa.

Rest&BeThankful Small Batch Finglassie 2017 är en rökig single malt som vilat på Ex-Islay Bourbonfat och fått sin finish på Ex-Oloroso sherryfat. Med 46% alkoholvolym får vi den balansen som förstärker de karaktäristiska dragen hos Islay- och Sherryfat - med en elegant rökig ton.

Destillerad på InchDairnie Distillery och inga tillsatta färgämnen.

Rest&BeThankful Small Batch Peated Finglassie 2017

Artikelnr: 51093

Alkoholvolym: 46%

Storlek: 70cl

Pris: 699:-

© Copyright Northern Beverages