japanska demonwhiskyn

onikishi japanese blended whisky

Från Hyogo, nära Japans geografiska mittpunkt kommer denna blend. Onikishi kan översättas till demonriddaren på svenska. Onikishis namn härstammar från de japanska orden ’oni’ som betyder demon och ’kishi’ som betyder riddare.
”Onikishi demonriddaren” ger whiskyn sin styrka, vigör och mystiska charm, samt personifierar Japans djupaste traditioner i dess nya anda utan att förlora kärnan av den japanska kulturen.
Tanken med varumärket är att kombinera den uråldriga japanska kulturen med en prisvärd, modern approach till japansk whisky. Resultatet är detta – en modern whisky!

onikishi demon knight

Destillerad på rent källvatten och lagrad tre år på vita amerikanska ekfat. Onikishi är en välbalanserad whisky med orientaliska toner. Resultatet är en kombination av skotska whiskytraditioner med japanskt hantverk.

43% alkoholvolym.

Enligt destilleriet doftar denna blended whisky vit ek nyanserat av honung med florala inslag.

I paletten framträder honung och vanilj, följt av karamelltoner och varm rök av cederträ. Finishen bjuder på en kick av citrustoner a la yuzu-frukt.

Beställ här till ditt Systembolag

onikishi sakura cherry blossom

Sakura den japanska lönnmörderske-Geishan du inte vill möta - hennes ljuva skönhet bedrar och hon är inspirerad av körsbärsblommorna.

Destillerad på rent källvatten och lagrad tre år på vita amerikanska körsbärsekfat. Onikishi Sakura är en välbalanserad whisky med orientaliska fruktiga toner. Resultatet är en kombination av skotska whiskytraditioner med japanskt hantverk.

43% alkoholvolym.


Beställ här till ditt Systembolag